تکنولوژی پس از برداشت
محمد مومنی ارانی؛ عباس رضایی اصل؛ عظیم قاسم نژاد
چکیده
خشک کنها، از جمله تجهیزات پُر کاربرد در پژوهشهای آزمایشگاهی هستند. قابلیت اعمال سطوح مختلف دما، چه بهصورت افزایش دما و چه بهصورت کاهش دما، موضوعی است که غالب پژوهشگران خواهان آن هستند. خشککن ساختهشده مجهز به کانال گردش مداوم هوا، دریچه مخصوص کاهش دما و نیز مدار الکترونیک با قابلیت برنامهریزی بهمنظور فراهم آوردن ...
بیشتر
خشک کنها، از جمله تجهیزات پُر کاربرد در پژوهشهای آزمایشگاهی هستند. قابلیت اعمال سطوح مختلف دما، چه بهصورت افزایش دما و چه بهصورت کاهش دما، موضوعی است که غالب پژوهشگران خواهان آن هستند. خشککن ساختهشده مجهز به کانال گردش مداوم هوا، دریچه مخصوص کاهش دما و نیز مدار الکترونیک با قابلیت برنامهریزی بهمنظور فراهم آوردن سطوح مختلف دما (بهصورت افزایش و کاهش) و زمان در قالب یک برنامه مدون است. در ارزیابی دستگاه خشک کن؛ تثبیت دما (پایداری دما) و همدمایی کل محفظه در سه سطح دمای 60، 80 و90 درجه سلسیوس و همچنین قابلیت برنامهریزی دما و زمان در حالتهای؛ افزایش دما، کاهش دما و افزایش و کاهش دما بهصورت ترکیبی در چهار سطح مختلف، مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد: خشککن ساخته شده، در سطوح مختلف دمایی، به غیر تثبیت دما در نقطه خواسته شده، دما را در کل محفظه، با اختلاف کمتر از ° C0.5 تثبیت میکند؛ همچنین دستگاه مذکور، به نحو مطلوب، مطابق برنامههای اعمالشده در چهار دما و زمان برنامهریزی شده، مقادیر خواستهشده را با نوسان کمتر از °C0.5 تأمین کرد. نتایج مقایسه خشککن ساخته شده با دیگر مدلهای معتبر خارجی، نشان داد که کیفیت کارکرد آن در بسیاری از موارد، همانند مدلهای خارجی و در برخی موارد برتری دارد.
تکنولوژی پس از برداشت
آرمین زیارتبان؛ محسن آزادبخت؛ عظیم قاسم نژاد
چکیده
در این پژوهش ضربههای استاتیکی و دینامیکی و همچنین زمان انبارداری، بهعنوان فاکتورهای مستقل در نظر گرفته شد و اثرات این عوامل، بر روی پارامترهای شیمیایی مهم، از جمله قند، اسیدیته و فنل اندازهگیری و سطح کوفتگی سیب، مورد بررسی قرار گرفت. مساحت کوفتگی با استفاده از تکنیک پردازش تصویر و به کمک نرمافزارImageJ اندازهگیری ...
بیشتر
در این پژوهش ضربههای استاتیکی و دینامیکی و همچنین زمان انبارداری، بهعنوان فاکتورهای مستقل در نظر گرفته شد و اثرات این عوامل، بر روی پارامترهای شیمیایی مهم، از جمله قند، اسیدیته و فنل اندازهگیری و سطح کوفتگی سیب، مورد بررسی قرار گرفت. مساحت کوفتگی با استفاده از تکنیک پردازش تصویر و به کمک نرمافزارImageJ اندازهگیری شد.ضربه استاتیکی، بهوسیله دستگاه نیرو- تغییر شکل انجام شد و شامل سه سرعت بارگذاری 5، 7 و 10mm/min و بهمدت 1 دقیقه بود. ضربه دینامیکی، به وسیله یک پاندول که انرژی وارده به سیب در اثر سقوط از ارتفاع را شبیه سازی میکرد به نمونهها وارد شد. مقدار انرژی معادل 25/2 ، 3 و75/3 ژول بود. سیبهای ضربه دیده در 3 مدت زمان 20 ، 40 و 60 روز نگهداری شدند، تا اثرات ضربه بر تغییرات پارامترهای شیمیایی اندازهگیری شده و همچنین سطح کوفتگی معین شود. آزمایشها به صورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملا تصادفی و در 3 سطح و 3 تکرار انجام شد. نتایج آزمایشها نشان داد که تغییرات اسیدیته و سطح کوفتگی در مدت انبار مانی تحت ضربه استاتیکی و دینامیکی در سطح 1 و 5 درصد و برای فنل و قند کل به ترتیب در سطح 5 و 1 معنیدار بود؛ همچنین در این آزمایش، با گذشت زمان، بهطور کلی میزان قند و اسیدیته کاهش و فنل و سطح کوفتگی افزایش یافت.