تکنولوژی پس از برداشت
بهینه‌یابی شرایط تهیه و مشخصه‌یابی میکروپودر عصاره چای ترش حاوی آنتوسیانین به روش خشک‌کردن پاششی

پرهام افشاری؛ نرگس شاهقلیان؛ حسن ذکی دیزجی

دوره 47، شماره 3 ، مهر 1403، ، صفحه 391-409

https://doi.org/10.22055/agen.2024.47240.1734

چکیده
  خشک‌کردن از اقتصادی‌ترین روش‌های نگهداری مواد غذایی است که به منظور افزایش عمر مفید آنها استفاده می‌شود. ریزپوشانی، مواد غذایی حساس را در برابر شرایط نامطلوب محیطی (مانند اثر رطوبت و اکسیژن) محافظت کرده و باعث کاهش نوسان کیفیت مواد غذایی می‌شود. اساس ریزپوشانی به روش خشک‌کردن پاششی شامل تهیه امولسیون یا سوسپانسیون و پاشش آن در ...  بیشتر

تکنولوژی پس از برداشت
مطالعه تاثیر امواج پرقدرت فراصوت (HPUS) بر زنده‌مانی دو نوع باکتری‌ در آب پس از شستشوی گوجه‌فرنگی

مژگان اژدر؛ نرگس شاهقلیان؛ حسن ذکی دیزجی؛ منصور امین

دوره 47، شماره 1 ، اردیبهشت 1403، ، صفحه 95-109

https://doi.org/10.22055/agen.2024.45553.1705

چکیده
  امروزه بیشتر ضدعفونی‌کننده‌هایی که در صنایع‌غذایی استفاده می‌شوند، برای بهداشت و سلامتی انسان خطرناک و مضر هستند. در سال‌های اخیر، به‌منظور غلبه بر این محدودیت‌ها، محققان کار روی روش‌های جایگزین را در دستور کار خود قرار داده‌اند. روش های رایج حذف انواع آلودگی دارای معایب بسیاری برای سلامتی انسان و محیط می‌باشند. می‌توان با ...  بیشتر