دوره 46 (1402)
دوره 45 (1401)
دوره 44 (1400)
دوره 43 (1399)
دوره 42 (1398)
دوره 41 (1397)
دوره 40 (1396)
دوره 38 (1394)
دوره 37 (1393)
دوره 36 (1392)
دوره 35 (1391)
دوره 34 (1390)
دوره 33 (1389)
دوره 32 (1388)
دوره 30 (1386)
دوره 29 (1385)
دوره 28 (1384)
دوره 27 (1383)
دوره 25 (1381)
دوره 24 (1380)
دوره 21 (1377)
دوره 18 (1374)
دوره 15 (1370)
دوره 14 (1369)
دوره 13 (1368)
دوره 11 (1365)
دوره 8 (1361)
دوره 7 (1359)
دوره 5 (1357)
دوره 4 (1356)
دوره 2 (1354)
دوره 1.31 (1353)
مقاله پژوهشی
تأثیر دما و زمان انبارداری بر خواص مکانیکی و رنگ‌ زیتون تلخ و شیرین شده

روح الله منتقمی راد؛ ابراهیم احمدی؛ سعید ظریف نشاط

دوره 39، شماره 1 ، مرداد 1395، صفحه 1-19

https://doi.org/10.22055/agen.2016.12271

چکیده
  شرایط نگه­داری محصول پس از برداشت و طول دوره انبارداری از عوامل مهمی هستند که بر ویژگی­های کیفی محصولات مانند رنگ و خواص مکانیکی تأثیر به­سزایی دارند. به همین منظور در این پژوهش دو نوع زیتون تلخ و شیرین شده با سود 5/1 درصد جمع­آوری و جهت بررسی تأثیر طول دوره انبارداری مورد آزمایش قرار گرفتند. میوه زیتون در دو دما (شرایط محیطی با ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
مدل‌سازی برخی خواص حرارتی و فیزیکی مغز بادام در خشک‌کن خلائی مادون قرمز با پیش‌تیمار میکروویو

میثم صفری؛ رضا امیری چایجان؛ بهنام علائی

دوره 39، شماره 1 ، مرداد 1395، صفحه 21-37

https://doi.org/10.22055/agen.2016.12272

چکیده
  هدف از انجام این مطالعه، ارزیابی تاثیر درجه حرارت هوا، توان میکروویو و فشار خلاء در روند خشک­کردن مغز بادام و محاسبه ضریب پخش موثر رطوبت، انرژی فعال­سازی، انرژی مصرفی، چروکیدگی و تغییرات کلی رنگ  مغز بادام در طی فرآیند خشک­کردن بود. در این پژوهش خواص خشک­شدن مغز بادام با رطوبت اولیه 47% بر پایه خشک در یک خشک­کن خلائی مادون ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
مدل‌سازی عصبی پیش‌بینی نسبت رطوبت ورقه سیب‌زمینی در خشک‌کن خلائی- تابشی

نگار حافظی؛ محمد جواد شیخ داودی؛ سید مجید سجادیه؛ محمد اسماعیل خراسانی فردوانی

دوره 39، شماره 1 ، مرداد 1395، صفحه 39-53

https://doi.org/10.22055/agen.2016.12273

چکیده
  هدف از این تحقیق پیش‌بینی نسبت رطوبت ورقه‌های سیب‌زمینی در طی فرآیند خشک کردن با گرمایش مادون قرمز تحت شرایط خلأ به عنوان تابعی از زمان خشک کردن، میزان خلأ، توان تابشی لامپ مادون قرمز، ضخامت ورقه و محتوای رطوبت محصول به کمک شبکه‌های عصبی مصنوعی می‌باشد. آزمایش‌ها در سه سطح توان لامپ مادون قرمز 100، 150 و 200 وات، سه سطح خلأ 20، 80 و 140 میلی‌متر ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
تاثیر رژیم های مختلف آبیاری و مصرف کودهای پتاسه و روی بر عملکرد و کارایی مصرف آب گندم در شمال خوزستان

محمد خرمیان؛ سعید سلیم پور

دوره 39، شماره 1 ، مرداد 1395، صفحه 55-66

https://doi.org/10.22055/agen.2016.12274

چکیده
  به منظور بررسی تاثیر رژیم‌ آبیاری و عناصر پتاسیم و روی بر عملکرد و کارایی مصرف آب گندم (WUE) رقم چمران مطالعه‌ای به صورت کرت‌های یک بار خرد شده در قالب بلوک‌های کامل تصادفی در سه تکرار به مدت دو سال در مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد دزفول اجرا شد. سه سطح اصلی آبیاری پس از50 (I50)، 75 (I75) و 100 (I100) میلی‌متر تبخیر از تشتک تبخیر و سه سطح فرعی کود، ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
خصوصیات برشی، خمشی و فشاری ساقه نیشکر در قسمت های مختلف ساقه

رضا طباطبایی کلور؛ رمضان هادی پور

دوره 39، شماره 1 ، مرداد 1395، صفحه 67-80

https://doi.org/10.22055/agen.2016.12275

چکیده
  ساقه نیشکر به هنگام برداشت و پس از آن در معرض بارهای مکانیکی مختلف قرار دارد. طراحی و بهینه سازی دستگاه های برداشت و فرآوری نیشکر نیاز به مطالعه خصوصیات مکانیکی و فیزیکی محصول و ارتباط آنها با ماشین دارد. در این تحقیق، خصوصیات برشی، فشاری و خمشی ساقه در سه قسمت از ساقه (پایین، وسط و بالا)  و در دو نقطه (روی گره و بین گره ها) در قالب آزمایش ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
تاثیر دبی چشمه‌ها بر قابلیت شبیه‌سازی رواناب با مدل SWAT در یک حوزه آبخیز کوهستانی با توپوگرافی شدید: واسنجی و اعتبارسنجی با استفاده از الگوریتم پرندگان (PSO)

ایمان فاضلی فارسانی؛ محمد حسن صالحی؛ علی اصغر بسالت پور؛ محمد رضا فرزانه

دوره 39، شماره 1 ، مرداد 1395، صفحه 81-92

https://doi.org/10.22055/agen.2016.12276

چکیده
  در طول چند دهه اخیر استفاده از مدل­های هیدرولوژیکی به منظور شبیه­سازی، درک بهتر فرایندها و صرفه جویی در هزینه­ها در حوضه‌های آبریز بسیار گسترش یافته است. برای شبیه­سازی رواناب در مقیاس حوزه­های آبخیز، مدل­های هیدرولوژیکی گوناگونی از جمله SWAT توسعه داده شده است. در این پژوهش از مدل SWAT برای شبیه­سازی رواناب ماهانه در حوزه ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
خواص فیزیکی، مکانیکی و غذایی فندق (مطالعه موردی ارقام شمال ایران)

سعید فیروزی

دوره 39، شماره 1 ، مرداد 1395، صفحه 93-112

https://doi.org/10.22055/agen.2016.12277

چکیده
  داده‌های خواص فیزیکی و مکانیکی ارقام مختلف فندق می‌توانند به منظور بهینه‌سازی و طراحی تجهیزات برداشت و فرآوری این محصول مورد استفاده قرار گیرند. در عین حال، بررسی خواص غذایی میوه فندق در صنایع غذایی حائز اهمیت است. از این رو برخی خواص فیزیکی، مکانیکی و غذایی سه رقم فندق متداول در منطقه اشکورات گیلان واقع در شمال ایران با نام‌های ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
تحلیل اجزاء محدود برهم‌کنش چرخ محرک- خاک برای برآورد توزیع تنش عمودی خاک

عارف مردانی؛ نسا دیباگر؛ اسعد مدرس مطلق

دوره 39، شماره 1 ، مرداد 1395، صفحه 113-125

https://doi.org/10.22055/agen.2016.12278

چکیده
  در این مطالعه به منظور تحلیل برهم­کنش تایر محرک-خاک از دو روش عددی و تجربی استفاده شد تا تاثیر تغییرات سرعت پیشروی و بار دینامیکی تایر روی تنش عمودی خاک در عمق­های مختلف مورد بررسی قرار گیرد. در روش عددی با استفاده از نرم افزار اجزاء محدود آباکوس[1] برای شبیه­سازی خاک به عنوان ماده الاستو­پلاستیک از مدل دراکر-پراگر و برای طراحی ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
تاثیر کمپوست قارچ مصرفی و بیوچار باگاس نیشکر بر قابلیت استفاده و جزءبندی فسفر معدنی در یک خاک آهکی

ارژنگ فتحی گردلیدانی؛ حسین میرسید حسینی؛ محسن فرحبخش

دوره 39، شماره 1 ، مرداد 1395، صفحه 127-144

https://doi.org/10.22055/agen.2016.12279

چکیده
  مطالعه انکوباسیون به منظور بررسی اثر کمپوست قارچ مصرفی(SMC) و بیوچار باگاس نیشکر(B) بر فراهمی واجزاء مختلف فسفر معدنی در یک خاک آهکی انجام گرفت. تیمار­ها شامل B1 و B2 (معادل15 و 30 تن در هکتار)، SMC1، SMC2 (معادل20 و 40 تن در هکتار) و شاهد(C) بودند. فسفر قابل جذب و محلول در آب، pH و شکل­های فسفر معدنی شامل دی­کلسیم ­فسفات(Ca2-P)، اکتا­کلسیم فسفات(Ca8-P)، ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
بررسی ویژگی ها و عوامل مؤثر بر تشکیل خاک‌های سدیمی در دشت آبیک

محمد امیر دلاور؛ آرمان نادری

دوره 39، شماره 1 ، مرداد 1395، صفحه 145-160

https://doi.org/10.22055/agen.2016.12280

چکیده
  هدف از این تحقیق بررسی ویژگی‌های مختلف خاک‌های سدیمی و خاک‏های همراه آن‏ها و تعیین عوامل مؤثر بر تشکیل این خاک‌ها در منطقه نیمه‌خشک دشت آبیک است. برای نیل به اهداف این تحقیق در سه موقعیت ارتفاعی واحد فیزیوگرافی دشت‌ آبرفتی دامنه‌ای شامل مناطق نسبتاً مرتفع، مناطق حد­واسط و مناطق پست مطالعه خاک­رخ‌ها انجام شد. در قسمت‌های ...  بیشتر