TY - JOUR ID - 10482 TI - تعیین مقاومت برشی، مقاومت کششی، انرژی برش و کندن گلبرگ و کاسبرگ گل محمدی JO - مهندسی زراعی JA - AGEN LA - fa SN - 2588-526X AU - سهرابی, نگین AU - ربانی, حکمت AU - غلامی, رشید AD - دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مکانیک ماشین‎های کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه رازی کرمانشاه AD - استادیار گروه مکانیک ماشین¬های کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه رازی کرمانشاه AD - کارشناس ارشد گروه مکانیک ماشین¬های کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه رازی کرمانشاه Y1 - 2014 PY - 2014 VL - 36 IS - 2 SP - 93 EP - 104 KW - گل محمدی KW - خواص مکانیکی KW - انرژی برش KW - مقاومت برشی KW - انرژی کندن DO - N2 - آگاهی از خواص و رفتار مکانیکی گل­ها یکی از فاکتور­های مهم در طراحی دستگاه­های برداشت و پس از برداشت می­باشد. در این تحقیق از طرح کاملاً تصادفی با آزمایش فاکتوریل برای بررسی تأثیر سرعت برش، قطر گل، حالت تیغه و زاویه برش بر روی مدول الاستیسیته، مقاومت برشی و انرژی برشی در واحد سطح ساقه و نیز تأثیر سرعت کندن و قطرگل (به عنوان فاکتوری از میزان بازشدگی گل) بر مقدار مقاومت کششی و انرژی مصرفی برای کندن گلبرگ و کاسبرگ گل محمدی استفاده شد. با افزایش زاویه برش از صفر به 25 و 45 درجه مشاهده گردید که مقدار مقاومت برشی کاهش یافت؛ اما این کاهش از لحاظ آماری معنی­دار نبود.  مقدار انرژی مصرفی در واحد سطح ساقه و مدول الاستیسیتهبا افزایش زاویه برش کاهش پیدا کرد که این کاهش در سطح 5% معنی­دار شد.با افزایش سرعت برش مقدار مقاومت برشی و مدول الاستیسیتهکاهش یافت که این کاهش برای تغییر سرعت از 150 به 250 میلیمتر بر دقیقه معنی­دار نبود و برای 350 میلی­متر بر دقیقه در سطح 5% معنی­دار شد. با افزایش سرعت برش انرژی مصرفیدر واحد سطح ساقه کاهش یافت. با افزایش قطر گل، مقادیر صفات مورد بررسی کاهش پیدا کرد. سرعت کندن و قطر گل بر روی مقادیر مقاومت کششی و انرژی مصرفی در واحد سطح ساقه برای هر دو حالت کندن گل­های محمدی از قسمت­های گلبرگ و کاسبرگ ­معنی­دار نبود. UR - https://agrieng.scu.ac.ir/article_10482.html L1 - https://agrieng.scu.ac.ir/article_10482_46b2a600e0213a0a6f835314c34b76d9.pdf ER -