%0 Journal Article %T اثر نانوذرات کلسیم بر ویژگی‌های کمی و کیفی دو رقم هلو (ولد آبادی و آلبرتا زودرس) %J مهندسی زراعی %I دانشگاه شهید چمران اهواز %Z 2588-526X %A کیافر, حسنا %A موسوی, موسی %A عبادی, علی %A معلمی, نوراله %A فتاحی مقدم, محمد رضا %D 2020 %\ 04/20/2020 %V 43 %N 1 %P 1-14 %! اثر نانوذرات کلسیم بر ویژگی‌های کمی و کیفی دو رقم هلو (ولد آبادی و آلبرتا زودرس) %K نانوذره %K کلسیم %K هلو %K محلو‌ل‌پاشی %K سفتی میوه %R 10.22055/agen.2020.28205.1476 %X هلو یکی از محصولات مهم باغبانی در ایران است که نقش کلسیم در بهبود کمیت و کیفیت آن از اهمیت بالایی برخوردار است. در این تحقیق تاثیر نانو ذرات کلسیم برخصوصیات کمی و کیفی دو رقم هلو مورد بررسی قرار گرفت. پژوهش حاضر در طی دو سال زراعی (1394 الی1396) به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار در باغ تجاری واقع در هشتگرد کرج اجرا گردید. در این بررسی دو رقم آلبرتا­ زود­رس و ولدآبادی با سه غلظت نانو ذرات کلسیم شامل غلظت­های 0، 10 و 20 میلی­گرم در لیتر در زمان قبل از تورم کامل جوانه گل‌ها و در مرحله نوک صورتی، کمی قبل از باز شدن کامل تمام جوانه­های گل و بیست روز پس از باز شدن گل­ها محلول­پاشی گردیدند. برای هر تیمار سه تکرار در نظر گرفته شد و هر درخت یک تکرار از هر تیمار بود و به طور تقریبی بر هر درخت تعداد 10 میوه مورد ارزشیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که محلول­پاشی نانو­ذرات کلسیم در هر دو رقم باعث بهبود صفاتی مانند میزان تشکیل میوه در رقم ولدآبادی تا 7 درصد، میزان سفتی میوه در رقم ولد آبادی تا 17درصد، وزن میوه در رقم ولدآبادی تا 12درصد و نیز کاهش میزان اسیدیته تا 8 درصد در رقم ولدآبادی و افزایش ویتامین C در رقم آلبرتا زود­رس تا 22 درصد گردید و این در حالی است که به­طور کلی غلظت20 میلی­گرم در لیتر موثرترین تیمار با نانوذرات کلسیم بود و رقم آلبرتا ویژگی­های کمی و کیفی بهتری نسبت به رقم ولدآبادی داشت و  از طرفی تیمار­های مذکور توانستند ویژگی های کمی و کیفی هر دو رقم را نسب به شاهد افزایش دهند. %U https://agrieng.scu.ac.ir/article_15633_9264ccfd2d08db727988220e35be4dae.pdf