@article { author = {Ayeneh Heydari, M and Hejazi Mehrizi, M and Jafari, A and Yousefifard, M}, title = {Investigating on heavy metals availability and pollution indices in soils around coal washing factory (Zarand)}, journal = {Agricultural Engineering}, volume = {39}, number = {2}, pages = {1-15}, year = {2017}, publisher = {Shahid Chamran University of Ahvaz}, issn = {2588-526X}, eissn = {2588-5944}, doi = {10.22055/agen.2017.12551}, abstract = {}, keywords = {}, title_fa = {بررسی قابلیت جذب فلزات سنگین و شاخص‌های آلودگی در خاک‌های اطراف کارخانه زغال شویی زرند}, abstract_fa = {در ارزیابی کیفیت محیط­زیست مناطق آلوده، قابلیت دسترسی فلزات سنگین برای گیاهان از اهمیت زیادی برخوردار است. هدف از این پژوهش، بررسی وضعیت آلودگی در ریزوسفر خاک­های اطراف کارخانه زغال­شویی زرند به فلزات مس، روی، سرب و کادمیوم بر اساس قابلیت جذب فلزات سنگین و غلظت کل می­باشد. در این مطالعه چهار منطقه بر اساس پوشش گیاهی غالب، تفکیک و نمونه­برداری مرکب (5 نمونه در هر نقطه) از 135 نقطه به طور سیستماتیک انجام شد. نمونه­های خاک بعد از خشک شدن در معرض هوا و عبور از الک دومیلی­متری به آزمایشگاه انتقال یافتند. شکل قابل دسترس فلزات مس، روی، سرب و کادمیوم با استفاده از محلول 005/0 مولار DTPA-TEA در pH برابر با 3/7 استخراج و برای تعیین غلظت کل فلزات، از اسید نیتریک 5 نرمال استفاده شد و غلظت آن­ها با استفاده از دستگاه جذب اتمی تعیین گردید. بر اساس غلظت کل فلزات، شاخص زمین انباشتگی، فاکتور آلودگی و بار آلودگی برای هر چهار منطقه تعیین شدند. نتایج نشان داد که غلظت قابل­دسترس فلزات مس، روی، کادمیوم و سرب در هر چهار ناحیه از استاندارد ارایه شده توسط سازمان محیط زیست ایران بیشتر بود. نتایج نشان داد که براساس شاخص زمین انباشتگی، هر 4 ناحیه مورد مطالعه دارای آلودگی شدید مس و سرب هستند، در حالی­که روی و کادمیوم در محدوده غیرآلوده تا کمی آلوده قرار دارند. شاخص بار آلودگی بیشتر از یک در تمامی نواحی مورد مطالعه نشان دهنده تاثیر منابع انسانی علاوه بر منابع طبیعی بر افزایش غلظت فلزات مس، روی، سرب و کادمیوم در خاک است. }, keywords_fa = {شاخص‌های آلودگی,فلزات سنگین,قابلیت جذب,کارخانه زغال شویی}, url = {https://agrieng.scu.ac.ir/article_12551.html}, eprint = {https://agrieng.scu.ac.ir/article_12551_f8478913c4ed2ab04a4f63151d257b2f.pdf} } @article { author = {Rekabi, M and Abbaspour Fard, M. H and Mortezapour, H}, title = {Energy Consumption and Pistachio Drying Time in a Hybrid Solar-Infrared Drier}, journal = {Agricultural Engineering}, volume = {39}, number = {2}, pages = {17-32}, year = {2017}, publisher = {Shahid Chamran University of Ahvaz}, issn = {2588-526X}, eissn = {2588-5944}, doi = {10.22055/agen.2017.12552}, abstract = {}, keywords = {}, title_fa = {بررسی انرژی مصرفی و زمان خشک شدن پسته در یک خشک کن ترکیبی خورشیدی- مادون قرمز}, abstract_fa = {در این مطالعه انرژی مصرفی و زمان خشک­ شدن پسته در یک خشک­کن ترکیبی خورشیدی-مادون قرمز، مورد بررسی قرار گرفته است. آزمایش­ها در یک طرح کاملا تصادفی در قالب فاکتوریل و با سه تکرارانجام شدند. تأثیر فاکتورهای دمای هوای خشک­کننده در سه سطح 45، 55 و 65 درجه سلسیوس و شدت تابش مادون قرمز در سه سطح صفر، 07/0 و 14/0 وات بر سانتی­متر­مربع بر صفات­ مجموع انرژی مصرفی، سهم انرژی خورشیدی و زمان خشک شدن، در هر یک از تیمارهای آزمایش محاسبه و مقایسه گردیدند. نتایج نشان داد که افزایش شدت مادون قرمز مجموع انرژی مصرفی را به طور متوسط 36 درصد کاهش می­دهد. همچنین کمترین مقدار مجموع انرژی مصرفی در تیمار با دمای هوای خشک­کننده­ 55 درجه سلسیوس و با شدت مادون قرمز 14/0 وات بر سانتی­مترمربع بهدست آمد. کمترین زمان خشک شدن در تیمار با دمای هوای خشک­کننده 65 درجه سلسیوس و شدت مادون قرمز 14/0 وات بر سانتی متر مربع واقع گردید. بهطور کلی افزایش دمای هوای خشک­کننده از 45 به 65 درجه سلسیوس، زمان خشک شدن پسته را 30 درصد و افزایش، و شدت مادون قرمز را از صفر به 14/0 وات بر سانتی­مترمربع، و این زمان را 50 درصد کاهش داد. با توجه به سهم انرژی خورشیدی و کمتر بودن مجموع انرژی مصرفی، تیمار 55 درجه سلسیوس با شدت مادون قرمز 14/0 وات بر سانتی متر مربع توصیه می­شود.}, keywords_fa = {انرژی مصرفی,خشک کن ترکیبی خورشیدی مادون قرمز,پسته}, url = {https://agrieng.scu.ac.ir/article_12552.html}, eprint = {https://agrieng.scu.ac.ir/article_12552_6f4fda1aa5b580b3e7d1232deaa9bec3.pdf} } @article { author = {Mozafari, M and Ghazanfari Moghadam, A and Hashemipour Rafsenjani, H and Atae, A}, title = {Investigating the effect of temperature and heating rate on preparing pyrolysis bio-oil from seeds and kernels of Persian lilac its stability in petro-diesel fuel}, journal = {Agricultural Engineering}, volume = {39}, number = {2}, pages = {33-44}, year = {2017}, publisher = {Shahid Chamran University of Ahvaz}, issn = {2588-526X}, eissn = {2588-5944}, doi = {10.22055/agen.2017.12553}, abstract = {}, keywords = {}, title_fa = {بررسی تاثیر دما و نرخ گرمایش در تهیه روغن قطران از دانه و هسته زیتون تلخ به روش تجزیه حرارتی و پایداری آن در سوخت گازوئیل}, abstract_fa = {روغن های گیاهی از منابع تجدید پذیر انرژی هستند که اخیراً استفاده از آن‌ها به عنوان جایگزین سوخت گازوئیل مورد توجه قرار گرفته است. در این تحقیق روغن قطران از دانه‌ و هسته زیتون تلخ به روش تجزیه حرارتی تولید گردید. آزمایش‌ها در دماهای 300، 350، 400، و 450 سلسیوس و با دو نرخ گرمایش 15 و 40 درجه سلسیوس در دقیقه انجام گرفت. نتایج نشان داد که بیشترین عملکرد روغن قطران برای دانه و هسته در دمای 450 درجه سلسیوس و نرخ گرمایش 40 درجه سلسیوس در دقیقه رخ داد که در این شرایط مقدار روغن گرفته شده از دانه 30% و از هسته 35% بود. بررسی پایداری امولسیون روغن قطران در سوخت گازوئیل با پنج تیمار صفر تا 4 درصد سورفاکتانت نشان داد که با افزایش مقدار سورفاکتانت، درصد پایداری نمونه ها افزایش، ولی با افزایش مقدار روغن، پایداری کاهش یافت. بیشترین پایداری برای امولسیون 5 درصد روغن به همراه 4 درصد سورفاکتانت بهدست آمد که پس از گذشت یک هفته پایداری خود را به طور کامل حفظ کرد. }, keywords_fa = {امولسیون,تجزیه حرارتی,زیتون تلخ,پایداری,گازوئیل,روغن قطران}, url = {https://agrieng.scu.ac.ir/article_12553.html}, eprint = {https://agrieng.scu.ac.ir/article_12553_70e1eeb7a70959f78a03c2afef93ccfb.pdf} } @article { author = {Kamyab Talesh, F and Mostafazadeh Fard, B and Vazifedoust, M and Navabian, M and M, Shayannejad}, title = {Yield simulation and salt tolerance determination of wheat and barley using SWAP model: A case study in Garmsar region}, journal = {Agricultural Engineering}, volume = {39}, number = {2}, pages = {45-54}, year = {2017}, publisher = {Shahid Chamran University of Ahvaz}, issn = {2588-526X}, eissn = {2588-5944}, doi = {10.22055/agen.2017.12554}, abstract = {}, keywords = {}, title_fa = {شبیه‌سازی عملکرد و تعیین حد آستانه مقاومت به شوری دو گیاه گندم و جو با استفاده از مدل SWAP : مطالعه موردی- دشت گرمسار}, abstract_fa = {مدل­های زیادی در پیش­بینی عملکرد گیاهان زراعی وجود دارد یکی از مدل­ها، مدل SWAP است که قادر است عملکرد گیاهان زراعی را با دقت بالایی شبیه سازی کند؛ هر چند که تاکنون در زمینه پیش­بینی عملکرد محصولات کشاورزی در مقیاس منطقه­ای با استفاده از مدل SWAP مطالعات کافی انجام نشده است. تحقیق حاضر به منظور ارزیابی  مدل SWAP در پیش­بینی عملکرد گندم و جو و حد آستانه مقامت به شوری این دو گیاه در منطقه گرمسار انجام شد. ابتدا مدل نسبت به ویژگی­های گیاهی گندم و جو و با استفاده از عملکرد پتانسیل برای منطقه مورد مطالعه واسنجی شد. جهت ارزیابی نتایج حاصل از مدل SWAP در پیش بینی عملکرد گیاهان گندم و جو شاخص­های آماری نظیر ضریب تعیین (R2) و ریشه میانگین مربعات خطا (RMSE) تعیین و مورد استفاده قرار گرفت. ضریب تعیین عملکرد شبیه سازی شده نسبت به عملکرد واقعی برای گندم و جو به ترتیب 9/0 و 86/0 به دست آمد که از لحاظ آماری در سطح یک درصد (05/0 > p) معنی­دار بود. میزان خطا برای گندم و جو به ترتیب 59/1 و 97/0 تن بر هکتار به دست آمد. آستانه شوری 8/5 و 97/3 دسی زیمنس بر متر به ترتیب برای گندم و جو به دست آمد. به طور کلی نتایج نشان داد که مدل  SWAP   قادر به شبیه­سازی عملکرد گندم و جو با دقت بالایی برای منطقه گرمسار می­باشد.}, keywords_fa = {عملکرد محصول,مدل SWAP,آستانه شوری,گندم,جو,گرمسار}, url = {https://agrieng.scu.ac.ir/article_12554.html}, eprint = {https://agrieng.scu.ac.ir/article_12554_4141ac282075328ad64b74471eab72d5.pdf} } @article { author = {Zeynoldini, Z and Karami, M and Fatemia Ghomsheh, A and Shekaari, P and Hamedi, F.}, title = {Evaluation of cadmium, lead and nickel elements pollution potential in the downstream topsoil of Kermanshah landfill based on pollution indices}, journal = {Agricultural Engineering}, volume = {39}, number = {2}, pages = {55-68}, year = {2017}, publisher = {Shahid Chamran University of Ahvaz}, issn = {2588-526X}, eissn = {2588-5944}, doi = {10.22055/agen.2017.12604}, abstract = {}, keywords = {}, title_fa = {بررسی پتانسیل آلودگی عناصر کادمیم، سرب و نیکل درخاک سطحی پایین‌دست انباشتگاه زباله کرمانشاه بر اساس معیارهای ارزیابی آلودگی}, abstract_fa = {تغییر در ویژگی‌های اجزای تشکیل دهنده‌ی محیط به‌طوری‌که عملکرد طبیعی و تعادل زیستی آن‌ها مختل شده و به‌طور مستقیم یا غیر­مستقیم منافع و حیات موجودات زنده را به مخاطره اندازد، آلودگی محیط زیست دانسته می‌شود. در این پژوهش از نمایه زمین‌انباشتگی و فاکتور آلودگی برای ارزیابی وضعیت آلودگی عناصر کادمیم (Cd)، سرب (Pb) و نیکل (Ni) در30 نمونه خاک‌ (برداشت شده از عمق صفر تا 20 سانتی‌متری) پایین‌دست انباشتگاه زباله شهری کرمانشاه استفاده شد. در زمان نمونه برداری، تعداد 15 نمونه از محدوده ای دور از محل دفن زباله ولی با ویژگی‌ها و زمین شناسی مشابه همین منطقه به‌عنوان نمونه‌های زمینه‌ تهیه گردید. میانگین غلظت کل عناصرکادمیم (Cd)، سرب (Pb) و نیکل (Ni) درنمونه‌های پایین‌دست انباشتگاه زباله به‌ترتیب 03/5، 9/30 و 6/98 میلی‌گرم بر کیلوگرم بود. میانگین غلظت کل عناصر Cd، Pb و Ni از غلظت این عناصر در نمونه‌های زمینه، غلظت در پوسته زمین، میانگین جهانی خاک‌ها و میانگین در شیل جهانی بیش‌تر بود. براساس نمایه زمین‌انباشتگی بیش‌تر نمونه‌ها نسبت به Cd و Ni در سطح بدون آلودگی تا آلودگی متوسط و نسبت به Pb در سطح متوسط تا زیاد قرار دارند. مقادیر محاسبه شده برای فاکتور آلودگی بیانگر آن است که خاک‌های منطقه آلودگی متوسطی به Cd و Ni و آلودگی بسیار زیادی به Pb دارند. خاک‌های منطقه تحت تأثیر شیرابه‌ی زباله‌ نسبت‌ به Cd،  Pbو Ni آلوده شده‌اند و شدت این آلودگی در مورد عنصر Pb بیش‌تر است.}, keywords_fa = {خاک,فاکتور آلودگی,عناصر سنگین,نمایه زمین‌انباشتگی}, url = {https://agrieng.scu.ac.ir/article_12604.html}, eprint = {https://agrieng.scu.ac.ir/article_12604_c9013d3579c79bfc4915ec960c9f2b79.pdf} } @article { author = {Ardeshiri Lajimi, A and Ghorbani Nasrabadi, R and Barani Motlagh, M and Movahedi, S A}, title = {Screening and Identification of Phosphate Solubilizing Bacterial Isolates from Rhizosphere Soil of Maize and Soybean}, journal = {Agricultural Engineering}, volume = {39}, number = {2}, pages = {69-86}, year = {2017}, publisher = {Shahid Chamran University of Ahvaz}, issn = {2588-526X}, eissn = {2588-5944}, doi = {10.22055/agen.2017.12605}, abstract = {}, keywords = {}, title_fa = {گزینش و شناسایی جدایه‌های باکتریایی حل‌کننده فسفات ازخاک ریزوسفری ذرت و سویا}, abstract_fa = {باکتری­های خاک، کارکرد ویژه ای در چرخه فسفر خاک دارند؛ آنها از راه حل­کردن فسفر و افزایش دسترسی گیاهان به فسفر می­ توانند مایه افزایش رشد گیاه شوند. در این بررسی باکتری­های حل کننده فسفات از ریزوسفر ذرت و سویا جداسازی و توانایی آزادسازی فسفر از تری­کلسیم فسفات و آلومینیوم فسفات در محیط­های بافری و نابافری شده با بهره گیری منابع گوناگونی از کربن و نیتروژن بررسی شد. روی همرفته، 175 جدایه خالص سازی و پس از آزمون های نخستین بر روی محیط جامد  National Botanical Research Institute Phosphorus (NBRIP) ، 40 جدایه از آنها برای سنجش توان آزادسازی فسفر در محیط مایع گزینش شدند. سنجش توان آزادسازی فسفر در محیط مایع نشان داد که توانمندی جدایه ها در آزادسازی فسفر از تری­کلسیم فسفات بسیار بیش تر از آلومینیوم فسفات بود. گلوکز و سولفات آمونیوم بهترین منابع کربن و نیتروژن باکتری ها برای آزادسازی فسفر میباشد و همچنین اندازه آزادسازی فسفر در شرایط بافر شده بسیار کاهش یافت. جدایه های گزینش شده توان آزادسازی فسفر بیش تری را در محیط NBRIP در برابر محیط پایکووسکی از خود نشان دادند. بر پایه یافته های بهدست آمده از توالی خوانی جدایه­های برتر از نظر توان انحلال فسفات نامحلول، هفت جدایه متعلق به جنس Enterobacter و یک جدایه متعلق به جنس Pantoea بود. نتایج به دست آمده نشان داد که توان انحلال فسفر در جدایه­های مورد بررسی به منبع فسفر، کربن و نیتروژن مورد استفاده و به خصوص به شرایط بافری محیط کشت بستگی دارد.}, keywords_fa = {حل کننده فسفات,خواستگاه کربن و نیتروژن,تری‌کلسیم فسفات,فسفات آلومینیوم}, url = {https://agrieng.scu.ac.ir/article_12605.html}, eprint = {https://agrieng.scu.ac.ir/article_12605_af10a4728fa753c81f976f1c12b0bd06.pdf} } @article { author = {Rostami, S and Eslami, M and Kiani Deh Kiani, M.}, title = {Effect of engine speed on availability of an SI Engine for gasoline-ethanol blends}, journal = {Agricultural Engineering}, volume = {39}, number = {2}, pages = {87-99}, year = {2017}, publisher = {Shahid Chamran University of Ahvaz}, issn = {2588-526X}, eissn = {2588-5944}, doi = {10.22055/agen.2017.12606}, abstract = {}, keywords = {}, title_fa = {تأثیر سرعت بر قابلیت کاردهی یک موتور بنزینی با استفاده از مخلوط سوخت‌های بنزین – اتانول}, abstract_fa = {در سال‌های اخیر به منظور کمی ساختن کیفیت، انرژی مفهومی تحت عنوان «اکسرژی» تعریف گردیده و به طور گسترده در طراحی، شبیه‌سازی و ارزیابی عملکرد سیستم‌های مختلف حرارتی و شیمیایی-حرارتی به کار برده شده است؛ لذا برای ارزیابی کیفیت موتورهای بنزینی در این تحقیق، قابلیت‌کاردهی یک موتور بنزینی با استفاده از مخلوط سوخت‌های بنزین و اتانول مورد بررسی قرار گرفت. همچنین تأثیر دورهای rpm 2500 و rpm 4500  بر تحلیل قانون دوم ترمودینامیک با سوخت‌های مختلف، بررسی شد. ترم‌های مورد بررسی در این تحقیق شامل قابلیت‌کاردهی از طریق انتقال گرما، بازگشت ناپذیری، قابلیت‌کاردهی کل، قابلیت‌کاردهی سوخت سوخته شده می‌باشند. نتایج این تحقیق نشان داد که، پارامترهای قابلیت‌کاردهی برای بنزین و ترکیب‌های مختلف اتانول تا مرحله‌ی احتراق زیاد می‌شوند؛ سپس با شروع مرحله‌ی انبساط کاهش می‌یابند. برای سوخت ، 23/32 درصد از اکسرژی ورودی به اکسرژی کار اندیکاتوری تبدیل می­شود. این مقدار برای سوخت‌های ، ،  و  به ترتیب 37/26، 5/28، 3/30 و 8/31 درصد می‌باشد. با افزایش مقدار اتانول بازده قانون دوم ترمودینامیک بیشتر می‌شود.بازده قانون دوم در دور rpm4500 برای سوخت‌های ، ، ،  و  به ترتیب 32%، 7/35%، 8/39%، 8/42% و 50% می‌باشد. همچنین با کاهش دور به rpm2500 بازده برای سوخت‌های ، ، ،    و  کاهش و به ترتیب 7/26%، 4/30%، 31%، 34% و 36% شده است.}, keywords_fa = {اکسرژی,اتانول,بنزین,سرعت,قابلیتکاردهی,موتور SI}, url = {https://agrieng.scu.ac.ir/article_12606.html}, eprint = {https://agrieng.scu.ac.ir/article_12606_8867c18b77337ef8bf60498137582816.pdf} } @article { author = {Khaji, P and Enayatizamir, N and Moezzi, A}, title = {Sugarcane bagasse degradation by Lignocellulosic degrading fungi}, journal = {Agricultural Engineering}, volume = {39}, number = {2}, pages = {101-116}, year = {2017}, publisher = {Shahid Chamran University of Ahvaz}, issn = {2588-526X}, eissn = {2588-5944}, doi = {10.22055/agen.2017.12607}, abstract = {}, keywords = {}, title_fa = {تجزیه باگاس نیشکر با استفاده از قارچ‌های تجزیه‌کننده ترکیب‌های لیگنوسلولزی}, abstract_fa = {پیشرفت کشاورزی در دهه­های گذشته مایه افزایش زباله­های کشاورزی شده است. سالیانه مقدار فراوانی از زباله­های آلی مانند باگاس نیشکر ساخته می­شود. بیشترین بخش این مانده­های گیاهی را لیگنوسلولز تشکیل می­دهدکه پایداری آن در برابر فروزینگی زیستی بالا است. این پژوهش برای بررسی توان قارچ­های تجزیه­کننده ترکیب­های لیگنوسلولزی در تجزیه باگاس نیشکر در قالب طرح کاملا تصادفی انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل قارچ در هشت سطح (:T1بدون مایه­زنی ، :T2 زادمایه کوریولوس ، T3: زادمایه فانروکت کریزوسپوریوم،  :T4زادمایه تریکودرما ویرنس، :T5  زادمایه کوریولوس + زادمایه فانروکت کریزوسپوریوم، :T6  زادمایه کوریولوس + زادمایه تریکودرما ویرنس، T7 : زادمایه فانروکت کریزوسپوریوم+ زادمایه تریکودرما ویرنس، :T8  آمیخته سه قارچ) بود. رطوبت نمونه­ها نزدیک 60 درصد وزن باگاس حفظ و برای 45 روز در دمای محیط نگهداری شدند. توده­ها هر 7-5 روز یک بار برای دو هفته نخست و پس از آن هفته­ای یک­بار برای هواد­هی زیر و رو شدند. در پایان دوره نسبت کربن به نیتروژن، هدررفت ماده آلی، لیگنین، همی­سلولز و سلولز نمونه­ها اندازه­گیری شد. نتایج به­دست آمده نشان داد که پیامد تیمارهای قارچ بر همه ویژگی­های اندازه­گیری شده معنی­دار است. بیشترین نسبت کربن به نیتروژن پس از نمونه شاهد در تیمار دارای تریکودرما ویرنس (8/25) و کمترین اندازه آن در تیمار آمیخته سه قارچ (37/14) به­دست آمد. بیشترین اندازه هدرفت ماده آلی در تیمار آمیخته سه قارچ دیده شد. کمترین اندازه لیگنین و سلولز در نمونه دارای آمیخته سه قارچ و نمونه دارای کوریولوس بدون ناهمانندی معنی­دار اندازه­گیری شد. بنا به این یافته­ها می­توان بهره­گیری از قارچ کوریولوس را برای تجزیه باگاس نیشکر حتی به جای آمیخته سه قارچ پیشنهاد داد. }, keywords_fa = {باگاس,سلولز,کربن به نیتروژن,لیگنین,همی‌سلولز}, url = {https://agrieng.scu.ac.ir/article_12607.html}, eprint = {https://agrieng.scu.ac.ir/article_12607_bbb8fdde5b224761763281784b868076.pdf} } @article { author = {Shabani, A and Gholamalizadeh Ahangar, A and Golshahi, S}, title = {Predicting Aggregate Stability using Soil Properties in Different Land Use}, journal = {Agricultural Engineering}, volume = {39}, number = {2}, pages = {117-131}, year = {2017}, publisher = {Shahid Chamran University of Ahvaz}, issn = {2588-526X}, eissn = {2588-5944}, doi = {10.22055/agen.2017.12608}, abstract = {}, keywords = {}, title_fa = {تخمین پایداری خاکدانه با استفاده از خصوصیات خاک در کاربری‌های مختلف اراضی}, abstract_fa = {یک مطالعه مقایسه­ای با هدف بررسی کارایی شبکه عصبی مصنوعی (ANN) و رگرسیون خطی چندمتغیره (MLR) برای پیش­بینی پایداری خاکدانه­های بزرگتر از 25/0 میلی­متر در روش الک تر(250SAW>) در کاربری­های مختلف منطقه میانکنگی سیستان انجام شد. بدین منظور تعداد 140 نمونه خاک از اراضی کشاورزی، مرتعی و بایر منطقه تهیه و برخی ویژگی­های خاک از جمله بافت، ماده آلی، کربنات کلسیم، سدیم تبادلی، کلسیم و منیزیم محلول، اسیدیته، هدایت الکتریکی و  شاخص پایداری خاکدانه در آن­ها اندازه­گیری شد. در مناطق بایر و مرتعی میزان کلسیم و منیزیم محلول و در زمین­های زیر کشت مقدار سدیم تبادلی بیشترین همبستگی خطی را با پایداری خاکدانه نشان دادند و مدل­های رگرسیونی توسعه­یافته توانستند 56-49 درصد از تغییرات SAW را در کاربری­های مختلف منطقه توجیه نمایند. در شبکه عصبی پرسپترون به کار گرفته شده  متغیر اسمی نوع کاربری همزمان با سایر ورودی­ها وارد مدل گردید که این مدل توانست نزدیک به 90 درصد تغییرات شاخص پایداری را در مجموعه آزمون پیش­بینی کند. نتایج کمی کردن اهمیت متغیرها به روش ارتباط وزنی در روش شبکه عصبی نشان داد که عامل نوع کاربری و نوع و مقدار کاتیون­های فاز تبادلی و محلول خاک بیشترین سهم را در تغییرپذیری شاخص پایداری خاکدانه در منطقه مورد مطالعه دارند.}, keywords_fa = {مدل شبکه عصبی,رگرسیون خطی,شاخص پایداری خاکدانه,روش ارتباط وزنی}, url = {https://agrieng.scu.ac.ir/article_12608.html}, eprint = {https://agrieng.scu.ac.ir/article_12608_2eac3fe62af6c61a8f51e53e25d27dcd.pdf} } @article { author = {Masoudi, H and Rohani, A}, title = {Mass and Volume Prediction of Orange Fruit (Dezful Local Variety) Using MLP Neural Networks}, journal = {Agricultural Engineering}, volume = {39}, number = {2}, pages = {133-142}, year = {2017}, publisher = {Shahid Chamran University of Ahvaz}, issn = {2588-526X}, eissn = {2588-5944}, doi = {10.22055/agen.2017.12609}, abstract = {}, keywords = {}, title_fa = {پیش‌بینی جرم و حجم پرتقال رقم محلی دزفول با استفاده از شبکه های عصبی MLP}, abstract_fa = {استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی بهعنوان روشی جدید برای برآورد مشخصه های فیزیکی محصولات کشاورزی و درجه بندی آنها بر حسب پارامترهای مختلف مطرح شده است. در این پژوهش ابتدا مقادیر مشخصه های فیزیکی 100 عدد پرتقال رقم محلی دزفول شامل سه بعد هندسی، جرم، حجم و سطح تصویر عمودی اندازه گیری شد و از دو شبکه عصبی مصنوعی برای مدلسازی جرم و حجم پرتقال برحسب ابعاد هندسی (ANN(h,w,t)) و سطح تصویر (ANN(A)) میوه استفاده گردید. شبکه عصبی پرسپترون چندلایه (MLP) با یک لایه مخفی، تابع سیگموئید به عنوان تابع فعال سازی نرون ها و الگوریتم پس انتشار با نرخ یادگیری کاهشی (BDLRF) برای آموزش شبکه انتخاب شد. نتایج مقایسههای آماری نشان داد که اختلاف بین مقادیر واقعی و پیش‌بینی شده توسط شبکه های عصبی معنی‌دار  نیست؛ همچنین حداقل مقدار ضریب تبیین (R2) برای هر یک از متغیرهای جرم و حجم در هر سه مرحله پیاده سازی شبکه عصبی(آموزش، معتبرسازی و آزمون) برابر با 96/0 بود. در مقایسه عملکرد دو مدل شبکه عصبی، بر اساس کوچکی معیارهای RMSE و MAPE و بزرگی ME ، مشخص شد که شبکه عصبی ANN(h, w, t) به ANN(A) در هر سه مرحله آموزش، معتبرسازی و آزمون برتری دارد. همچنین مقایسه عملکرد مدل‌های شبکه عصبی با مدل‌های رگرسیونی ( F(h,w,t) و F(A) ) نشان داد که اختلاف بین آنها معنی‌دار نبوده، ولی عملکرد پیش‌بینی مدل رگرسیونی F(h,w,t) بهتر از F(A) و در نهایت عملکرد مدل ANN(h,w,t) بهتر از مدل رگرسیونی F(h,w,t) می‌باشد. }, keywords_fa = {پرتقال,تخمین جرم و حجم,ابعاد,سطح تصویر,شبکه عصبی مصنوعی}, url = {https://agrieng.scu.ac.ir/article_12609.html}, eprint = {https://agrieng.scu.ac.ir/article_12609_054e45e49b7688008a04c1da7e095207.pdf} }