دوره 46 (1402)
دوره 45 (1401)
دوره 44 (1400)
دوره 43 (1399)
دوره 42 (1398)
دوره 41 (1397)
دوره 40 (1396)
دوره 39 (1395)
دوره 38 (1394)
دوره 37 (1393)
دوره 36 (1392)
دوره 35 (1391)
دوره 34 (1390)
دوره 33 (1389)
دوره 32 (1388)
دوره 30 (1386)
دوره 29 (1385)
دوره 28 (1384)
دوره 27 (1383)
دوره 25 (1381)
دوره 24 (1380)
دوره 21 (1377)
دوره 18 (1374)
دوره 15 (1370)
دوره 14 (1369)
دوره 13 (1368)
دوره 11 (1365)
دوره 8 (1361)
دوره 7 (1359)
دوره 5 (1357)
دوره 4 (1356)
دوره 3 (1355)
دوره 1.32 (1353-1388)
تکنولوژی پس از برداشت
مطالعه تاثیر امواج پرقدرت فراصوت (HPUS) بر زنده‌مانی دو نوع باکتری‌ در آب پس از شستشوی گوجه‌فرنگی

مژگان اژدر؛ نرگس شاهقلیان؛ حسن ذکی دیزجی؛ منصور امین

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 13 اسفند 1402

https://doi.org/10.22055/agen.2024.45553.1705

چکیده
  امروزه بیشتر ضدعفونی‌کننده‌هایی که در صنایع‌غذایی استفاده می‌شوند، برای بهداشت و سلامتی انسان خطرناک و مضر هستند. در سال‌های اخیر، به‌منظور غلبه بر این محدودیت‌ها، محققان کار روی روش‌های جایگزین را در دستور کار خود قرار داده‌اند. روش های رایج حذف انواع آلودگی دارای معایب بسیاری برای سلامتی انسان و محیط می‌باشند. می‌توان با ...  بیشتر

تکنولوژی پس از برداشت
ارزیابی برخی پارمترهای موثر در طراحی نقاله نئوماتیکی افقی فاز رقیق شکر

پویا کهنسال مکوندی؛ مجید رهنما؛ رسول معمار دستجردی؛ علیرضا شافعی نیا

دوره 42، شماره 2 ، مرداد 1398، ، صفحه 21-36

https://doi.org/10.22055/agen.2019.25147.1415

چکیده
  هدف از این مطالعه، ارزیابی برخی پارمترهای موثر بر طراحی دستگاه انتقال نئوماتیک فاز رقیق افقی برای شکر می­باشد. بدین منظور، ابتدا برخی از خواص فیزیکی ذرات شکرکه مورد نیاز در طراحی دستگاه هستند، محاسبه و تعیین شد. افت فشار کل با جمع نمودن سهم دو بخش هوا و مواد با استفاده از معادلات تجربی به‌دست آمد. افت فشار با تغییر سرعت هوای ورودی ...  بیشتر

تکنولوژی پس از برداشت
مقایسه خشک‌کردن به لیمو در یک خشک کن جریان پیوسته مجهز به سامانه پیش گرمایش خورشیدی با خشک کردن سنتی

شمسی سودمندمقدم؛ محمد شریفی؛ حماد ذرعی فروش؛ حسین مبلی

دوره 42، شماره 2 ، مرداد 1398، ، صفحه 67-82

https://doi.org/10.22055/agen.2019.27951.1473

چکیده
  یکی از متداول­ترین روش­های نگهداری گیاهان دارویی، به منظور ماندگاری طولانی تر آن­ها، خشک کردن می­باشد. به­لیمو از جمله گیاهان دارویی است که دارای خواص بسیاری از جمله ضد تشنج، آرام بخش و ضد سرماخوردگی می­باشد. در این پژوهش از یک خشک­کن جریان پیوسته مجهز به سامانه پیش­گرمایش خورشیدی برای خشک کردن برگ‌های به­لیمو استفاده ...  بیشتر

تکنولوژی پس از برداشت
بررسی و ارزیابی عملکرد دستگاه خشک کن دقیق با قابلیت برنامه ریزی

محمد مومنی ارانی؛ عباس رضایی اصل؛ عظیم قاسم نژاد

دوره 41، شماره 3 ، آذر 1397، ، صفحه 43-54

https://doi.org/10.22055/agen.2019.22786.1362

چکیده
  خشک کن­ها، از جمله تجهیزات پُر کاربرد در پژوهش­های آزمایشگاهی هستند. قابلیت اعمال سطوح مختلف دما، چه به‌صورت افزایش دما و چه به­صورت کاهش دما، موضوعی است که غالب پژوهشگران خواهان آن هستند. خشک­کن ساخته‌شده مجهز به کانال گردش مداوم هوا، دریچه مخصوص کاهش دما و نیز مدار الکترونیک با قابلیت برنامه­ریزی به‌منظور فراهم آوردن ...  بیشتر

تکنولوژی پس از برداشت
درجه بندی خرمای رقم زاهدی بر اساس ویژگی های ظاهری با استفاده از روش های پردازش تصویر و یادگیری ماشین

محمد رسول عفیفی؛ یعقوب منصوری؛ حسن ذکی دیزجی؛ غلامرضا اکبری زاده

دوره 41، شماره 3 ، آذر 1397، ، صفحه 73-84

https://doi.org/10.22055/agen.2019.23352.1374

چکیده
  خرما، یکی از محصولات باغی واستراتژیک در منطقه و ایران است. متاسفانه درآمد حاصل از صادرات این محصول پرارزش، نسبت به حجم صادرات بالای آن مطلوب نیست، بخشی از این امر به کیفیت پایین آماده‎سازی و بسته‎بندی محصول مربوط می‎شود. به نظر می‎رسد استفاده از فناوری­های نوین، مانند بینایی ماشین و پردازش تصویر، می‎تواند روند درجه­بندی ...  بیشتر

تکنولوژی پس از برداشت
مطالعه اثرات ضربه های استاتیکی و دینامیکی بر سطح کوفتگی و تغییر پارامترهای فیزیولوژیک میوه سیب

آرمین زیارتبان؛ محسن آزادبخت؛ عظیم قاسم نژاد

دوره 41، شماره 3 ، آذر 1397، ، صفحه 97-112

https://doi.org/10.22055/agen.2018.21941.1349

چکیده
  در این پژوهش ضربه­های استاتیکی و دینامیکی و همچنین زمان انبارداری، به­عنوان فاکتورهای مستقل در نظر گرفته شد و اثرات این عوامل، بر روی پارامترهای شیمیایی مهم، از جمله قند، اسیدیته و فنل اندازه­گیری و سطح کوفتگی سیب، مورد بررسی قرار گرفت. مساحت کوفتگی با استفاده از تکنیک پردازش تصویر و  به کمک نرم‌افزارImageJ  اندازه­گیری ...  بیشتر