فاطمه مرادی گنجه؛ رسول معمار دستجردی؛ مختار حیدری؛ محمدهادی موحد نژاد
چکیده
مرکبات به عنوان یک محصول عمده و قابل دسترس در تمام جهان و میوهای محبوب در رژیم غذایی است. وارد آمدن آسیب به پوست میوه ،کاهش رطوبت و چروکیدگی پس از برداشت همگی سبب کاهش بازار پسندی این محصول می گردند. استفاده از پوششهای خوراکی یکی از مؤثرترین راهها در حفظ کیفیت میوهها است. در این پژوهش کیفیت میوه لیموشیرین بر اساس آزمون فاکتوریل ...
بیشتر
مرکبات به عنوان یک محصول عمده و قابل دسترس در تمام جهان و میوهای محبوب در رژیم غذایی است. وارد آمدن آسیب به پوست میوه ،کاهش رطوبت و چروکیدگی پس از برداشت همگی سبب کاهش بازار پسندی این محصول می گردند. استفاده از پوششهای خوراکی یکی از مؤثرترین راهها در حفظ کیفیت میوهها است. در این پژوهش کیفیت میوه لیموشیرین بر اساس آزمون فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با پوشش خوراکی نانوکامپوزیت کیتوسان-رس در سه سطح، روغن زیتون و واکس کارنوبا در مقایسه با نمونه بدون پوشش طی 12 روز انبارمانی مورد ارزیابی قرار گرفت. در طی دوره انبارمانی ویژگیهای شیمیایی، pH، اسیدیته ، TSS آب میوه، درصد کاهش وزن، ویتامین سی و ویژگیهای مکانیکی، ضریب کرویت، نیروی برش پوست، نیروی شکست و نیروی کشش پوست میوه اندازهگیری شدند. نتایج نشان دهنده وجود تفاوت معنیدار در سطح 1% و 5% بین پوششهای مختلف در حداکثر نیروی شکست، درصد کاهش وزن و pH بود. در ضمن تاثیر زمانهای مختلف انبارمانی بر میزان مواد جامد محلول در آب، pH و حداکثر نیروی شکست نیز معنیدار بود. پوشش کیتوسان-رس 5 % کمترین میزان درصد کاهش وزن را داشت و بیشترین میزان درصد کاهش وزن به ترتیب برای پوشش شاهد و روغن زیتون 3/12 و 23/10 درصد بود. به طور کلی نتایج نشان داد میوههای پوشش داده در حفظ خواص کیفی و مکانیکی نسبت به نمونههای بدون پوشش عملکرد بهتری داشتند و در بین پوششهای مصرف شده پوشش نانو کامپوزیت کیتوسان-رس 5 % موفقیت بالاتری نسبت به سایر پوششها داشت.
تکنولوژی پس از برداشت
آرمین زیارتبان؛ محسن آزادبخت؛ عظیم قاسم نژاد
چکیده
در این پژوهش ضربههای استاتیکی و دینامیکی و همچنین زمان انبارداری، بهعنوان فاکتورهای مستقل در نظر گرفته شد و اثرات این عوامل، بر روی پارامترهای شیمیایی مهم، از جمله قند، اسیدیته و فنل اندازهگیری و سطح کوفتگی سیب، مورد بررسی قرار گرفت. مساحت کوفتگی با استفاده از تکنیک پردازش تصویر و به کمک نرمافزارImageJ اندازهگیری ...
بیشتر
در این پژوهش ضربههای استاتیکی و دینامیکی و همچنین زمان انبارداری، بهعنوان فاکتورهای مستقل در نظر گرفته شد و اثرات این عوامل، بر روی پارامترهای شیمیایی مهم، از جمله قند، اسیدیته و فنل اندازهگیری و سطح کوفتگی سیب، مورد بررسی قرار گرفت. مساحت کوفتگی با استفاده از تکنیک پردازش تصویر و به کمک نرمافزارImageJ اندازهگیری شد.ضربه استاتیکی، بهوسیله دستگاه نیرو- تغییر شکل انجام شد و شامل سه سرعت بارگذاری 5، 7 و 10mm/min و بهمدت 1 دقیقه بود. ضربه دینامیکی، به وسیله یک پاندول که انرژی وارده به سیب در اثر سقوط از ارتفاع را شبیه سازی میکرد به نمونهها وارد شد. مقدار انرژی معادل 25/2 ، 3 و75/3 ژول بود. سیبهای ضربه دیده در 3 مدت زمان 20 ، 40 و 60 روز نگهداری شدند، تا اثرات ضربه بر تغییرات پارامترهای شیمیایی اندازهگیری شده و همچنین سطح کوفتگی معین شود. آزمایشها به صورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملا تصادفی و در 3 سطح و 3 تکرار انجام شد. نتایج آزمایشها نشان داد که تغییرات اسیدیته و سطح کوفتگی در مدت انبار مانی تحت ضربه استاتیکی و دینامیکی در سطح 1 و 5 درصد و برای فنل و قند کل به ترتیب در سطح 5 و 1 معنیدار بود؛ همچنین در این آزمایش، با گذشت زمان، بهطور کلی میزان قند و اسیدیته کاهش و فنل و سطح کوفتگی افزایش یافت.