انرژی و انرژیهای تجدیدپذیر
مهدی رکابی؛ محمد حسین عباسپور فرد؛ حمید مرتضی پور
چکیده
در این مطالعه انرژی مصرفی و زمان خشک شدن پسته در یک خشککن ترکیبی خورشیدی-مادون قرمز، مورد بررسی قرار گرفته است. آزمایشها در یک طرح کاملا تصادفی در قالب فاکتوریل و با سه تکرارانجام شدند. تأثیر فاکتورهای دمای هوای خشککننده در سه سطح 45، 55 و 65 درجه سلسیوس و شدت تابش مادون قرمز در سه سطح صفر، 07/0 و 14/0 وات بر سانتیمترمربع بر ...
بیشتر
در این مطالعه انرژی مصرفی و زمان خشک شدن پسته در یک خشککن ترکیبی خورشیدی-مادون قرمز، مورد بررسی قرار گرفته است. آزمایشها در یک طرح کاملا تصادفی در قالب فاکتوریل و با سه تکرارانجام شدند. تأثیر فاکتورهای دمای هوای خشککننده در سه سطح 45، 55 و 65 درجه سلسیوس و شدت تابش مادون قرمز در سه سطح صفر، 07/0 و 14/0 وات بر سانتیمترمربع بر صفات مجموع انرژی مصرفی، سهم انرژی خورشیدی و زمان خشک شدن، در هر یک از تیمارهای آزمایش محاسبه و مقایسه گردیدند. نتایج نشان داد که افزایش شدت مادون قرمز مجموع انرژی مصرفی را به طور متوسط 36 درصد کاهش میدهد. همچنین کمترین مقدار مجموع انرژی مصرفی در تیمار با دمای هوای خشککننده 55 درجه سلسیوس و با شدت مادون قرمز 14/0 وات بر سانتیمترمربع بهدست آمد. کمترین زمان خشک شدن در تیمار با دمای هوای خشککننده 65 درجه سلسیوس و شدت مادون قرمز 14/0 وات بر سانتی متر مربع واقع گردید. بهطور کلی افزایش دمای هوای خشککننده از 45 به 65 درجه سلسیوس، زمان خشک شدن پسته را 30 درصد و افزایش، و شدت مادون قرمز را از صفر به 14/0 وات بر سانتیمترمربع، و این زمان را 50 درصد کاهش داد. با توجه به سهم انرژی خورشیدی و کمتر بودن مجموع انرژی مصرفی، تیمار 55 درجه سلسیوس با شدت مادون قرمز 14/0 وات بر سانتی متر مربع توصیه میشود.