فناوری پس از برداشت
اسماعیل میرزایی قلعه؛ فردین ایاری سامله؛ امیر حسین افکاری سیاح
چکیده
نان به عنوان مهمترین منبع کالری و پروتیئن در تغذیه کشور نقش و اهمیت خاصی دارا میباشد و ارزان بودن آن سبب شده است که در سالهای اخیر جانشین سایر مواد خوارکی در جیره غذایی گردد. نان مسطح بیشترین آمار مصرف را بـین نانهـای دیگـر در ایران را به خود اختصاص داده است. نان بربری دومـین نان پرمصرف پس از نان لـواش در ایران است. بنابراین سلامت ...
بیشتر
نان به عنوان مهمترین منبع کالری و پروتیئن در تغذیه کشور نقش و اهمیت خاصی دارا میباشد و ارزان بودن آن سبب شده است که در سالهای اخیر جانشین سایر مواد خوارکی در جیره غذایی گردد. نان مسطح بیشترین آمار مصرف را بـین نانهـای دیگـر در ایران را به خود اختصاص داده است. نان بربری دومـین نان پرمصرف پس از نان لـواش در ایران است. بنابراین سلامت و کیفیت نان بربری مصرفی از اهمیت ویژهای برخوردار است. به همین منظور این مطالعه با هدف بررسی اثر دما بر زمان نگهداری نان بربری براساس ویژگی بو با استفاده از سامانه ماشین بویایی انجام شد. بردار ویژگیها از سیگنال پاسخ حسگرها به ترکیبات فرار و بوی نان بربری، استخراج و به عنوان ورودی مدل تشخیص الگو استفاده شد. برای طبقهبندی ویژگیهای استخراج شده از روش تحلیل تفکیک خطی (LDA) و تحلیل تفکیک درجه دوم (QDA) استفاده شد. نتایج تحلیل مؤلفههای اصلی با دو مؤلفهی PC1 و PC2، برای نان بربری در دمای اتاق (داخل سفره و داخل نایلون)، دمای یخچال و دمای فریزر به ترتیب 95، 90، 86 و 85 درصد به دست آمد. نتایج بهدست آمده از تحلیل QDA برای تشخیص کیفیت نان بربری در دمای °C 4 به مدت 9 روز، در دمای اتاق (داخل نایلون و داخل سفره) به مدت5 روز و در دمای فریزر (°C 18-) به مدت 15 روز نگهداری به ترتیب با دقت طبقه بندی 52/98، 96، 100 و 35/97 درصد به دست آمد. نتایج تحلیل LDAبرای سیگنالهای حاصل از ماشین بویایی، در طبقهبندی مدت نگهداری نان بربری در دمای یخچال، دمای اتاق (داخل سفره و داخل نایلون) و دمای فریزر به ترتیب با دقت طبقه بندی 26/79، 33/85، 67/78 و 22/75 درصد حاصل شد. براساس نتایج نمودارهای خطی لودینگ و نمودار رادار، بوی نان بربری بیشترین و کمترین تأثیر را به ترتیب بر روی حسگر MQ9 و حسگر TGS813 دارد. نمودار رادار نشان داد که حسگر MQ9 در میان حسگرهای دیگر، بیشترین نقش را در طبقهبندی داشت.
نواب کاظمی؛ مرتضی الماسی؛ هوشنگ بهرامی؛ محمدجواد شیخ داودی؛ موسی مسگرباشی
چکیده
برای شناخت و بررسی تأثیر متغیرهای گوناگون بر پارامترهای عملکردی تراکتور- ادوات نیاز به اندازهگیری دقیق متغیرها و تغییرات پارامترها همزمان با اجرای عملیات میباشد. به همین منظور در این تحقیق 9 حسگر متفاوت جهت اندازهگیری دور موتور، سرعت چرخها، سرعت پیشروی، نیروی کششی و مصرف سوخت روی تراکتور 399MF نصب شد. با طراحی واحد پردازش و نرم ...
بیشتر
برای شناخت و بررسی تأثیر متغیرهای گوناگون بر پارامترهای عملکردی تراکتور- ادوات نیاز به اندازهگیری دقیق متغیرها و تغییرات پارامترها همزمان با اجرای عملیات میباشد. به همین منظور در این تحقیق 9 حسگر متفاوت جهت اندازهگیری دور موتور، سرعت چرخها، سرعت پیشروی، نیروی کششی و مصرف سوخت روی تراکتور 399MF نصب شد. با طراحی واحد پردازش و نرم افزار مربوطه مقادیر پارامترهای عملکردی تراکتور – ادوات تا حداکثر 1000 داده در ثانیه اندازهگیری شده و بصورت آنی و بی سیم به فاصله 5/1 کیلومتر روی کامپیوتر شخصی نمایش و در پایان با فرمت اکسل ذخیره گردید. بعد از نصب حسگرها بطور جداگانه و هم در مجموع برای کل سیستم مراحل تست اولیه، کالیبراسیون و تست نهایی در شرایط مختلف شامل درون کارگاه (قبل از نصب روی تراکتور)، روی تراکتور با چهار چرخ روی جک، روی آسفالت و مزرعه انجام شد. نتایج این آزمایشها برای هر حسگر و در مجموع کل سامانه نشان داد که دورسنجهای دور موتور و سرعت چهار چرخ و سرعت پیشروی واقعی به خوبی و دقیق عمل نمودهاند و بر اساس آنها درصد بکسوات و سرش بطور لحظهای محاسبه شد. با استفاده از جریان سنجهای صوتی با دقت cc/min150 کمترین مصرف مربوط به بیباری و درجا نیز قابل اندازهگیری است. در مورد نیروی کششی نیز کشش سنج تا حداقل 10 نیوتن را آنی اندازه میگیرد. طراحی سیستم بگونهایی است که با کمترین تغییرات بر روی کلیه تراکتورهای مرسوم در ایران قابل نصب است.