دوره 46 (1402)
دوره 45 (1401)
دوره 44 (1400)
دوره 43 (1399)
دوره 42 (1398)
دوره 41 (1397)
دوره 40 (1396)
دوره 39 (1395)
دوره 38 (1394)
دوره 37 (1393)
دوره 36 (1392)
دوره 35 (1391)
دوره 34 (1390)
دوره 33 (1389)
دوره 32 (1388)
دوره 30 (1386)
دوره 29 (1385)
دوره 28 (1384)
دوره 27 (1383)
دوره 25 (1381)
دوره 24 (1380)
دوره 21 (1377)
دوره 18 (1374)
دوره 15 (1370)
دوره 14 (1369)
دوره 13 (1368)
دوره 11 (1365)
دوره 8 (1361)
دوره 7 (1359)
دوره 5 (1357)
دوره 4 (1356)
دوره 3 (1355)
دوره 1.32 (1353-1388)
مکانیزاسیون کشاورزی
برآورد تعداد ماشین‌های کشاورزی مورد نیاز تولید برنج بر پایه شاخص‌های مکانیزاسیون در نواحی مرکزی و جنوبی استان گیلان

روح اله یوسفی؛ علیرضا علامه

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 29 بهمن 1402

https://doi.org/10.22055/agen.2024.45750.1710

چکیده
  از شاخص‌های مکانیزاسیون برنج، می‌توان در برآورد صحیح تعداد ماشین‌ و انجام به موقع عملیات کشاورزی استفاده کرد. در این مطالعه، با جمع‌آوری اطلاعات و داده‌ها از طریق تکمیل پرسشنامه و با مراجعه به منابع آماری موجود، شاخص‌های تعیین کننده وضعیت مکانیزاسیون، روزهای کاری و بازده مزرعه‌ای محاسبه شدند. تعداد ماشین‌های کشاورزی جهت انجام ...  بیشتر

طراحی، ساخت و ارزیابی دستگاه وجین‌کن شالیزاری یک‌ردیفه با خاکورز روتور پروانه‌ای

سیدجعفر هاشمی؛ رمضان هادی‌پور رکنی؛ مهدی خوشدل

دوره 43، شماره 1 ، اردیبهشت 1399، ، صفحه 35-48

https://doi.org/10.22055/agen.2020.29057.1486

چکیده
  یکی از روشهای موثر برای مبارزه با علف هرز، استفاده از دستگاه وجین‌کن مکانیکی به ‌منظور کاهش استفاده از سموم شیمیایی و کاهش هزینه‌های تولید در شالیزارهای مکانیزه می‌باشد. عدم کارایی دستگاه‎‌های وجین‌کن موجود در شرایط مختلف مزرعه و عدم صرفه‌ اقتصادی خرید برای کشاورزان خرده مالک از عیوب اصلی آنها      می‌باشد. بدین ...  بیشتر

تاثیر دما، طول مدت رطوبت دهی و رطوبت نهایی بر درصد خرد شدگی در چند رقم متداول برنج

عزت الله عسکری اصلی ارده؛ محمدجواد شیخ داودی؛ زهرا بساطی؛ نسیم صالحی بابامیری

دوره 37، شماره 2 ، اسفند 1393، ، صفحه 17-31

چکیده
  هدف از اجرای این پژوهش، بررسی تاثیر طول مدت رطوبت­دهی (2 و 4 روزه)، دمای رطوبت­دهی (10 و °C 25( و رطوبت نهایی دانه ( 8، 11، w.b. 14%) بر درصد دانه­های خردشده در مراحل پوست­گیری و سفید­کنی سه رقم متداول شلتوک دراستان گیلان بود. نتایج نشان داد که اثرات عوامل اصلی و متقابل بر درصد خرد شدگی دانه در مراحل پوست­گیری و سفیدکنی معنی دار بود. ...  بیشتر