نسیم منجزی؛ حسن ذکی دیزجی؛ محمد جواد شیخ داودی؛ افشین مرزبان؛ محمود شمیلی
چکیده
در برنامهریزی عملیات مکانیزه کشاورزی، عدم توجه به زمان بهینه انجام عملیات، باعث کاهش چشمگیری در میزان عملکرد محصول میشود. در این تحقیق به علت توانایی و قابلیت شبکه گرت، از آن به عنوان ابزاری توانمند در برنامهریزی و زمانبندی عملیات تولید نیشکر در استان خوزستان استفاده شد. اطلاعات مورد نیاز از طریق منابع مختلفی مانند گزارشها، ...
بیشتر
در برنامهریزی عملیات مکانیزه کشاورزی، عدم توجه به زمان بهینه انجام عملیات، باعث کاهش چشمگیری در میزان عملکرد محصول میشود. در این تحقیق به علت توانایی و قابلیت شبکه گرت، از آن به عنوان ابزاری توانمند در برنامهریزی و زمانبندی عملیات تولید نیشکر در استان خوزستان استفاده شد. اطلاعات مورد نیاز از طریق منابع مختلفی مانند گزارشها، آمار و اطلاعات ایستگاههای هواشناسی مستقر در شرکتهای کشت و صنعت نیشکر، نظرات کارشناسان و محققان موسسه تحقیقات و آموزش توسعه نیشکر، استفاده از گزارشها و آمار سالیانه عملیات هر واحد تولیدی در کشت و صنعتهای نیشکر و نظرات کارشناسان و متخصصان واحدهای تولیدی در کشت و صنعتها گردآوری شد. با جمعآوری اطلاعات لازم، فعالیتها تعیین و شبکه گرت ترسیم شده و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. زمان اتمام عملیات با استفاده از روش گرت فازی برابر (42/472، 72/368، 51/272) روز به دست آمد. نتایج نشان داد که مدل شبکه حاصل، توانایی پاسخ گویی به سئوالات آماری در مورد عملیات تولید نیشکر را دارد و همچنین مدل شبکه حاصل دید روشنی برای مدیر واحد زراعی جهت اتخاذ تصمیمات به موقع فراهم میآورد تا در مرحله اجرا و عمل، طبق برنامه ریزی پیشرفته و بتواند عملیات را در زمان مطلوب و با هزینه مناسب به اتمام برساند.
نگار حافظی؛ محمد جواد شیخ داودی؛ سید مجید سجادیه؛ محمد اسماعیل خراسانی فردوانی
چکیده
هدف از این تحقیق پیشبینی نسبت رطوبت ورقههای سیبزمینی در طی فرآیند خشک کردن با گرمایش مادون قرمز تحت شرایط خلأ به عنوان تابعی از زمان خشک کردن، میزان خلأ، توان تابشی لامپ مادون قرمز، ضخامت ورقه و محتوای رطوبت محصول به کمک شبکههای عصبی مصنوعی میباشد. آزمایشها در سه سطح توان لامپ مادون قرمز 100، 150 و 200 وات، سه سطح خلأ 20، 80 و 140 میلیمتر ...
بیشتر
هدف از این تحقیق پیشبینی نسبت رطوبت ورقههای سیبزمینی در طی فرآیند خشک کردن با گرمایش مادون قرمز تحت شرایط خلأ به عنوان تابعی از زمان خشک کردن، میزان خلأ، توان تابشی لامپ مادون قرمز، ضخامت ورقه و محتوای رطوبت محصول به کمک شبکههای عصبی مصنوعی میباشد. آزمایشها در سه سطح توان لامپ مادون قرمز 100، 150 و 200 وات، سه سطح خلأ 20، 80 و 140 میلیمتر جیوه به همراه یک حالت تحت شرایط اتمسفری (بدون خلأ) با سه ضخامت ورقه 1، 2 و 3 میلیمتر در سه تکرار انجام گردید. از شبکه عصبی پرسپترون چند لایه پس انتشار پیشخور با الگوریتم یادگیری لونبرگ- مارکوارت جهت پیشبینی تغییرات رطوبت نسبت به زمان در طی فرآیند خشک کردن استفاده گردید. بهترین چیدمان شبکه عصبی بر اساس یک لایه پنهان به صورت 1-2-4 با تابع انتقال تانژانت سیگموئید انتخاب شد. به طور کلی نتایج حاکی از آن بود که شبکه عصبی پنجم با پارامترهای ورودی ضخامت ورقه، خلأ، توان تابشی لامپ مادون قرمز و محتوای رطوبت محصول با بیشترین ضریب تبیین 99990/0 و کمترین خطای شبکه 00016/0 نتایج بهتری در جهت پیشبینی نسبت رطوبت ورقههای سیبزمینی ارائه نموده است.
حدیث نعمت پور ملک آباد؛ محمد جواد شیخ داودی؛ اسماعیل خراسانی فردوانی؛ حسن ذکی دیزجی
چکیده
پیاز خوراکی بهعنوان منبع غذایی و همچنین مصارف دارویی، امروزه بسیار مورد توجه قرار گرفته است. با افزایش بیش از پیش تولید پیاز، نیاز به انبارداری، افزایش ماندگاری، کاهش ضایعات و استفاده از پودر پیاز بیشتر احساس میشود. بههمین جهت خشک کردن این محصول بهعنوان یکی از راهکارهای عملی همواره مطرح میباشد. امروزه با توجه به مزایای ...
بیشتر
پیاز خوراکی بهعنوان منبع غذایی و همچنین مصارف دارویی، امروزه بسیار مورد توجه قرار گرفته است. با افزایش بیش از پیش تولید پیاز، نیاز به انبارداری، افزایش ماندگاری، کاهش ضایعات و استفاده از پودر پیاز بیشتر احساس میشود. بههمین جهت خشک کردن این محصول بهعنوان یکی از راهکارهای عملی همواره مطرح میباشد. امروزه با توجه به مزایای فناوری هوش مصنوعی، استفاده از شبکههای عصبی مصنوعی در سطح وسیعی برای شبیهسازی و پیشبینی پارامترهای مورد نیاز در فرایندهای خشک کردن در حال رشد و توسعه است. هدف از انجام این تحقیق پیشبینی محتوای رطوبتی پیاز به کمک شبکه عصبی مصنوعی میباشد. در این تحقیق پیاز با استفاده از خشککن جریان عمودی هوای داغ در زمانهای مختلف در سه سطح دمای 60، 70 و 80 درجه سلسیوس، سه سطح ضخامت لایه 15، 30 و 45 میلیمتر، سه سطح ضخامت خلال 2، 4 و 6 میلیمتر و سه تکرار، در سرعت هوای ثابت 5/1 متر بر ثانیه خشک شده تا محتوای رطوبتی آن ثابت و به 6% (بر پایه تر) برسد. بهترین الگوریتم یادگیری لونبرگ-مارکوارت با کمترین مقدار خطا MSE انتخاب شد. توپولوژی بهینه 1-10-4 با تابع آستانه تانژانت سیگموئید و مقادیر خطای 0133/0 و توپولوژی بهینه 1-6-4 با تابع آستانه لگاریتم سیگموئید و مقادیر خطای 022/0 به دست آمدند. مقایسه ضریب تبیین R2 وMSE نشان داد که شبکه عصبی با ساختار 1-10-4 با تابع آستانه تانژانت سیگموئید برای پیشبینی محتوای رطوبتی در مقایسه با توپولوژیهای دیگر نتایج بهتری را ارائه میکند؛ بهترین مقدار ضریب تبیین 998/0 و MSE آن 0133/0 به دست آمد.
محمود قاسمی نژاد رائینی؛ محمد جواد شیخ داودی؛ مرتضی الماسی؛ هوشنگ بهرامی؛ اسکندر زند؛ خلیل عالمی سعید
دوره 36، شماره 2 ، اسفند 1392، ، صفحه 1-16
چکیده
به منظور بررسی تاثیر روشهای خاکورزی، کوددهی و کنترل علف هرز (پس ازکاشت) بر رشد و عملکرد ذرت دانهای در خوزستان، آزمایش مزرعه ای به صورت اسپلیت بلوک در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در4 تکرار طی سالهای 1388 و 1389 انجام شد.سه روش خاکورزی شامل ماخار + خاکورزیمرسوم (گاوآهن + دیسک + ماله)، ماخار+ کم خاکورزی (دیسک زدن) و خشکه کاری ...
بیشتر
به منظور بررسی تاثیر روشهای خاکورزی، کوددهی و کنترل علف هرز (پس ازکاشت) بر رشد و عملکرد ذرت دانهای در خوزستان، آزمایش مزرعه ای به صورت اسپلیت بلوک در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در4 تکرار طی سالهای 1388 و 1389 انجام شد.سه روش خاکورزی شامل ماخار + خاکورزیمرسوم (گاوآهن + دیسک + ماله)، ماخار+ کم خاکورزی (دیسک زدن) و خشکه کاری + کم خاکورزی درکرتهای طولی اجرا گردید. در کرتهای عمودی دو روش کوددهی (پخش کود و کودکاری) به عنوان عامل اصلی روشهای کنترل علفهای هرز(یکبار کولتیواتور در مرحله چهار برگی (20 سانتیمتری ذرت)، دوبارکولتیوار در مراحل 4 و7برگی ( 40سانتیمتریذرت)، مصرف 2 لیترعلفکش نیکوسولفورون] کروز[ درزمان4-3برگی ذرت ،شاهد بدون علف هرز(وجین دستی) و شاهد با علفهرز(بدون هیچ کنترل)به عنوان عامل فرعی به صورت کرتهای دو بار خرد شده اجرا شد. جمعیت و وزن خشک بیوماس علفهای هرز بطور معنی دار (05/0p<) تحت تاثیر آبیاری پیش ازخاکورزی (ماخار) قرارگرفت. ماخار سبب کاهش جمعیت و وزن علفهای هرز به میزان 40 و 30 درصد درهفته پنجم گردید. تاثیر دو بار کولتیواتور و کنترل شیمیایی بر میانگین عملکرد دانه وبیولوژیک در تمامی روشهای خاکورزی از لحاظ آماری یکسان بود.میانگین عملکرد و عملکرد بیولوژیک، تعداد دانه در ردیف و تعداد ردیف دربلال در روش کودکاری به طورمعنیداری (01/0p<) بیشتر از روش پخش بود. بیشترین عملکرد دانه در تیمارماخار+ کم خاک ورزی 9003 کیلو گرم در هکتار بهدست آمد. تیمار دو بار کولتیواتور نسبت به کنترل شیمیایی به طور معنی داری جمعیت و وزن علفهای هرز را کاهش داد. درتمامی روشها که توزیع کود آن ها بصورت پخش بود تیمارکنترل شیمیایی از لحاظ آماری عملکرد بالاتری (16 %) داشت؛ ولی در روش کودکاری بین تیمارکنترل شیمیایی و دو بار کولتیواتور اختلاف معنیداری مشاهده نشد. براساس نتایج بهدست آمده به نظر میرسد درمزارع ذرت فاقد پیچک که توزیع کود به صورت پخش انجام میشود،کنترل علفهای هرزبه صورت شیمیایی به دلیل بیشتر بودن عملکرد (15%) موثرتر است؛ همچنین درصورت توزیع کودبه صورت کود کاری روش کنترل علف هرز با دوبارکولتیواتور توصیه میگردد. در ترکیب تمامی تیمارها بیشترین عملکرد دانه (9183 کیلو گرم در هکتار) از ترکیب ماخار+ کم خاکورزی +کود کاری + دوبار کولتیواتور به دست آمد.